Andere taal
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Streetart Oldenzaalsestraat nog maar het begin
15 mei 2023

Streetart Oldenzaalsestraat nog maar het begin

Metershoog kunstwerk verfraait de stad en komt leefbaarheid ten goede.

Tijdens het succesvolle streetartfestival in Enschede op zaterdag 13 mei, werd voor het eerst het nieuwe metershoge kunstwerk (ook wel mural genoemd) aan de Oldenzaalsestraat officieel getoond aan de stad. Woningcorporatie De Woonplaats, samenwerkingspartner van Enschede Promotie in deze, is ervan overtuigd dat het hier niet bij blijft.

Lokale kunstenaar

De blinde gevel van het pand ‘De Faam’ aan de Oldenzaalsestraat was het ‘schildersdoek’ voor de lokale streetart kunstenares Nina Paintina. Het groene karakter van het werk verwijst naar de natuur (in en om Enschede) en het groen aan de Oldenzaalsestraat. Daarin leven mensen en dieren samen, met de achterliggende gedachte dat we samen sterker zijn. De vlasbloem verwijst naar het textielverleden van de stad. Maak je een foto van het werk en zet je deze om in ‘negatief’, dan verandert het kunstwerk van kleur. Dit is een creatieve verwijzing naar Polaroid, dat aan de overzijde is gevestigd.

Prettige woonomgeving

De Woonplaats is voor een groot deel eigenaar van VVE (Vereniging Van Eigenaren) De Faam. Samen met de overige eigenaren werd gestemd voor deze manier van verfraaiing van het pand. Streetart geeft een pand niet alleen een eigen identiteit, maar komt ook ten goede van de leefbaarheid. Bewoners kunnen er trots op zijn en het creëert ontmoeting en beweging. Allemaal belangrijke punten voor een prettige woonomgeving, iets wat de corporatie erg belangrijk vindt.

Wordt vervolgd

De samenwerking met Enschede Promotie smaakt naar meer. Beide partijen zien ook kansen voor andere delen van de stad. Door krachten te bundelen, wordt niet alleen de stad mooier, maar ook nog fijner om in te leven. Enschede Promotie en De Woonplaats onderzoeken momenteel een verdere samenwerking voor toekomstige streetart projecten. Wat De Woonplaats betreft is het kunstwerk op De Faam nog maar het begin.

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.