Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Sloop en nieuwbouw Floraparkstraat
20 april 2023

Sloop en nieuwbouw Floraparkstraat

De Woonplaats zet zich in voor toekomstbestendige en duurzame woningen. In de wijk ’t Ribbelt in Enschede betekent dit dat oude woningen plaats gaan maken voor nieuwe. De 21 duplexwoningen aan de Floraparkstraat 41 t/m 81 worden gesloopt.

De Woonplaats bouwt er nieuwe woningen terug. Deze week zijn de bewoners en omwonenden hierover geïnformeerd.

Met voorrang begeleid naar een andere woning

Voor de huidige huurders is het een ingrijpend besluit. Hun woning wordt gesloopt. De Woonplaats begeleidt deze huurders met voorrang naar andere woonruimte. Als minstens 70% van bewoners akkoord gaat met de plannen, dan vallen zij vanaf 1 juni 2023 onder een Sociaal Plan en ontvangen zij ook een verhuiskostenvergoeding. Bewoners hebben, onder bepaalde voorwaarden, ook de keuze om terug te keren naar de nieuwbouw.

Begin mei starten de huisbezoeken. Tijdens dit huisbezoek komt een medewerker van De Woonplaats uitleg geven over het Sociaal Plan en is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Bewoners kunnen ook langs bij het wijkkantoor aan de Ranonkelstraat.

23 nieuwe woningen

De drie blokken duplexwoningen uit de jaren ’50 woningen maken plaats voor toekomstbestendige woningen. Met de bouw van de 23 nieuwe woningen geeft De Woonplaats de buurt een vernieuwingsslag. De Woonplaats heeft plannen voor 18 beneden-bovenwoningen en 5 eengezinswoningen aan de Floraparkstraat. De plannen worden de komende tijd verder uitgewerkt samen met de gemeente Enschede. De nieuwbouw blijft beschikbaar voor de sociale doelgroep.

Eerder heeft De Woonplaats al woningen in ’t Ribbelt gerenoveerd. Aan de Gladiolenstraat zijn 15 duplexwoningen verduurzaamd. Huurders van eengezinswoningen in de wijk kunnen hun woning zelf aanmelden voor verduurzaming. Met deze sloop en nieuwbouw zet De Woonplaats een nieuwe stap in het toekomstbestendig maken van haar woningvoorraad.

Planning

Naar verwachting wordt in het najaar van 2024 gestart met de sloop van de woningen. Aansluitend wordt gestart met de nieuwbouw.

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.