Other languages
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Jaarlijkse huuraanpassing
25 april 2023

Jaarlijkse huuraanpassing

Huurverhoging of huurverlaging? Per 1 juli vindt de jaarlijkse huuraanpassing weer plaats. Uiterlijk 20 april worden onze huurders geïnformeerd over de jaarlijkse huurverhoging. Huurders die in aanmerking voor de huurverlaging komen ontvangen voor 1 juni een brief van ons.

Gemiddelde huurverhoging van 2,35%

Dit jaar houden we de huurverhoging voor onze huurders beperkt. Afgelopen tijd is alles erg duur geworden door inflatie en hoge energiekosten. Daarom kiest De Woonplaats ervoor om sociale huurwoningen een lagere huurverhoging te geven dan wettelijk mag. De gemiddelde huurverhoging is 2,35%. Sociale huurwoningen krijgen een huurverhoging van maximaal 2,6%. Voor de woningen in de vrije sector berekenen wij een huurverhoging van maximaal 4,1%. 

Huurders ontvangen donderdag 20 april een brief met daarin de verhoging die voor hen per 1 juli ingaat. Heb je een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden over de huurverhoging.

6.025 huishoudens krijgen huurverlaging

Door afspraken die gemaakt zijn met de overheid krijgen huishoudens met een laag inkomen een eenmalige huurverlaging in 2023. Dit geldt voor huurders met een inkomen tot 120% van het minimumloon. De huurprijs van deze huurders wordt vanaf 1 juli verlaagd naar € 575,03. In totaal krijgen 6.025 huishoudens van De Woonplaats een huurverlaging, dat is ruim 36% van onze huurders. 

Huurders die een huurverlaging krijgen, ontvangen uiterlijk 1 juni de brief van ons. Heb je een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden over de huurverlaging.

Let op: je kunt tot 1 juni nog geen huurverlaging bij ons aanvragen. We vragen je de brief rustig af te wachten.  

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.