Andere taal
Mijn Woonplaats
  1. Home
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Bouwplannen Heidevlinder
20 maart 2023

Bouwplannen Heidevlinder

De Woonplaats start samen met Koopmans Bouwgroep met de ontwikkeling van 20 nieuwe woningen. 

In de wijk Eilermarke in Glanerbrug worden aan de Heidevlinder extra sociale huurwoningen toegevoegd. Deze zomer start naar verwachting de bouw.  

De voorbereiding van het bouwplan op het grasveld naast de busbaan tussen de Heidevlinder en Monarchvlinder is in volle gang. Begin 2024 worden de nieuwe huurders hier al verwacht!

Duurzame en conceptuele woningen

Alle woningen worden zeer duurzaam en gasloos uitgevoerd! Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst. Daardoor bieden de woningen een optimaal leefcomfort voor de nieuwe bewoners. De basis van de woningen wordt in de fabriek al voorbereid, hierdoor beperkt Koopmans Bouwgroep de bouwtijd op locatie.

In totaal worden er 20 woningen gebouwd. Aan de kopse kanten komen twee rijtjes van 3 eengezinswoningen. Deze woningen hebben drie slaapkamers. In het middengebied komen twee rijen van 7 eengezinswoningen voor 1 tot 2 persoonshuishoudens. Deze woningen hebben twee slaapkamers. Binnen het plangebied worden ook 30 parkeerplekken toegevoegd voor de nieuwe bewoners. Daarnaast wordt er samen met de gemeente een mooi plan gemaakt voor een groene invulling rondom de woningen, met een wadi en groene tuinafscheidingen.

Verhuur

De verhuur van de woningen start later dit jaar. De woningen worden verhuurd aan de sociale doelgroep. Dit betekent dat ze via het lotingssysteem worden verhuurd met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens (op dit moment € 808,- per maand).

Omwonenden geïnformeerd

De aangekochte kavel van de gemeente Enschede had al de bestemming wonen. Deze week werden de omwonenden in een bijeenkomst over de nieuwe woningen geïnformeerd.

Delen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.